From the blog...

Maan heeft invloed op zonnewind

// Author: Jasper // 0 Comments

285x285windpower

Volgens verschillende internationale maanverkenners zijn er sterke aanwijzingen dat de maan invloed heeft op de zonnewind. Dit is vrij opmerkelijk te noemen, aangezien de maan geen magnetisch veld heeft.

Onderzoekers hebben aangetoond dat de verstoringen zich voornamelijk aan de dagzijde van de maan voordoen en daar zouden zich enorme ophopingen negatieve elektronen en piramides van positief geladen ionen bevinden, soms tot een hoogte van wel enkele tienduizenden kilometers.

De NASA is ondertussen hard op zoek naar een verklaring voor dit verschijnsel en de Amerikaanse organisatie vermoedt dat het komt doordat het maanoppervlak wel plaatselijke elektrische en magnetische eigenschappen heeft.

Waarom het oppervlak deze eigenschappen heeft is ook niet precies bekend, maar er wordt vermoed dat dit te maken heeft met het verleden van de maan. De maan zou in het verleden waarschijnlijk ook een magnetisch veld hebben gehad.

Have your say