From the blog...

Venusovergang

// Author: Jasper // 0 Comments

venus_planet-insert

Wie het nieuws van de afgelopen dagen een beetje heeft gevolgd, zal ongetwijfeld hebben gehoord dat er aanstaande woensdag een Venusovergang zal plaatsvinden. Tijdens de Venusovergang zal de planeet Venus voor de zon langs bewegen.

Veel mensen zijn dan ook van plan om de Venusovergang te bekijken, maar experts waarschuwing dat ze daarbij wel oogbescherming moeten gebruiken. Het is een erg mooi verschijnsel, maar het kan gevaarlijk zijn voor de ogen zonder bril. Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht waarschuwt voor infrarood- en uv-straling die vrij kan komen bij de overgang.

De sterrenwacht raadt mensen die de overgang willen bekijken aan een speciale eclipsbril te kopen, zodat ze zeker weten dat er niets met hun ogen kan gebeuren. De brilletjes zijn erg goedkoop en bovendien vrijwel overal beschikbaar en er is dus geen reden om er geen gebruik van te maken.

Have your say