From the blog...

Review: Pocket Universe app

// Author: Jasper // 0 Comments

011_pocket_universe

Je kunt het universum te lijf gaan met grote telescopen, satellieten, of gewoon vanaf de bank thuis in de woonkamer. Hiervoor zijn voor smartphones en tablets een aantal aardige applicaties beschikbaar zoals Google’s Android app Sky Map. Maar vandaag kijken we naar de applicatie Pocket Universe voor de iPhone en iPad.

Pocket Universe biedt ontzettend veel informatie over de (nachtelijke) hemel, ons zonnestelsel en de bijbehorende planeten en is dus de ideale app voor iedereen met een interesse in astronomie en aanverwante zaken. Verder is de informatie van de app direct gelinkt aan Wikipedia artikelen over alle getoonde objecten, zodat de gebruiker direct de diepte in kan wat betreft achtergrond informatie.

Wij testten de applicatie op de iPad Mini, vanwege het gemak waarmee we deze mee konden nemen in de achtertuin. En we moeten zeggen: het is verslavend. Als je eenmaal bezig bent kun je jezelf eindeloos verliezen in de diepte van het heelal – precies het effect dat we hoopten te voelen, want zeg nou zelf: dát is precies hetgene wat astronomie zou eindeloos boeiend maakt. Planeten opzoeken, sterrenbeelden bekijken, en lezen – eindeloos lezen – over hetgeen we met het blote oog amper waar zouden nemen, maar waar we dankzij de app tóch toegang toe hebben.

Het is jammer dat Pocket Universe niet gratis is, maar de drie dollar die nodig is voor aanschaf geeft je nachtenlang plezier. Een dikke aanrader dus voor iedereen met een interesse in astronomie, en een bijzonder laagdrempelige manier om ontzettend veel te leren over alles wat buiten onze dampkring te zien is.

Have your say