From the blog...

5 Nederlandse universiteiten in wereldwijde Top 10

// Author: Jasper // 0 Comments

universiteit top vd wereld

universiteit top vd wereld

Het gaat goed met de Nederlandse universiteiten! Dat blijkt uit de nieuwste QS World University Ranking die onlangs is gepubliceerd. In deze jaarlijkse ranglijst worden universiteiten gerangschikt op onder andere de kwaliteit van het onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek dat er gehouden wordt. De lijst wordt beschouwd als één van de drie invloedrijkste en vooraanstaande ranglijsten van universiteiten, het is dus goed om te zien dat de Nederlandse universiteiten hoog scoren in deze ranking.

Een Top prestatie

Er zijn maar liefst vijf Nederlandse universiteiten die voor één of meerdere studies een plek in de Top 10 van beste universiteiten in de wereld hebben bemachtigd. Dit zijn de Universiteit Utrecht, de TU Delft, de Wageningen University, de Universiteit Leiden en de Universiteit van Amsterdam. Zij hebben hun plek in de Top 10 verdiend voor de volgende studies:

Universiteit Utrecht – Diergeneeskunde (5de plek)
TU Delft – Bouwkunde (3de plek)
TU Delft – Civiele Techniek (2de plek)
Wageningen University – Landbouw en Bosbouw (3de plek)
Wageningen University – Environmental Sciences (7de plek)
Universiteit Leiden – Bio-farmaceutische wetenschappen (9de plek)
Universiteit van Amsterdam – Communicatie en Media Studies (8ste plek)

“Met de vijf verschillende universiteiten op een Top 10 positie bevestigt het Nederlands hoger onderwijs haar sterke mondiale concurrentiepositie”, aldus het hoofd van het onderzoek.

Een gedegen onderzoek

De QS World University Ranking wordt natuurlijk niet zo maar even uit de mouw geschud. Om de ranglijst samen te kunnen stellen, wordt het advies ingewonnen van 85.602 academici. Ook worden 41.910 werkgevers gevraagd naar de hoogte van de resultaten en worden er 17,3 miljoen onderzoeken en meer dan 100 miljoen citaten geanalyseerd.

Have your say