From the blog...

Wordt wijzer in 15 minuten met de Universiteit van Nederland

// Author: Jasper // 0 Comments

College UVN

Heb jij al kennis gemaakt met de colleges van de Universiteit van Nederland? De kans is groot van wel, want deze compacte en inspirerende colleges zijn een absolute hit op het internet. Elke werkdag verschijnt er een nieuw college van 15 minuten online waarin een bevlogen hoogleraar enthousiast vertelt over zijn of haar vakgebied. Van geesteswetenschappen tot kwantumfysica en van nanotechnologie tot literatuurwetenschappen – alles komt aan bod in deze gratis te bekijken colleges.

De Universiteit van Nederland is ooit ontstaan als experiment waarbij gekeken werd of het mogelijk was een succesvol ‘TV’ programma te maken voor op YouTube en Facebook. En dat dit inderdaad mogelijk is, blijkt wel uit de populariteit van deze gratis online universiteit. Inmiddels zijn er al meer dan 250 colleges gepubliceerd die stuk voor stuk de kijker een kwartier lang weten te boeien.

Onmisbaar: een goede sponsoring

Omdat de Universiteit van Nederland de colleges kosteloos aanbiedt, wordt er gewerkt met sponsoren. Onlangs werd dan ook bekend gemaakt dat Coöperatie DELA sponsor wordt van de Universiteit van Nederland. DELA ken je waarschijnlijk van de uitvaartverzekeringen en ondanks dat dit op het eerste gezicht misschien weinig met kennis en educatie te maken heeft, blijkt het sponsoren van de Universiteit van Nederland prima in de visie van het coöperatieve bedrijf te passen.

“Hoewel de samenwerking met de Universiteit van Nederland wellicht niet voor de hand ligt, past het goed bij ons gedachtegoed ‘Wat je meegeeft, is wat je straks achterlaat’. Daarmee willen we mensen inspireren om door te geven wat van waarde is in het leven. Dat geldt ook kennis en wetenschap. De Universiteit van Nederland biedt de hoogleraren een platform om op een nieuwe, laagdrempelige manier hun liefde voor het vak mee te geven aan jonge generaties.” – Edward van Wingerden, manager coöperatie en innovatie DELA

Samen met DELA gaat de Universiteit van Nederland vier bijzondere thema’s uitwerken die passen bij het gedachtengoed van beide partijen.

Live college volgen

De colleges van de Universiteit van Nederland worden vier avonden per maand opgenomen in Club Air in Amsterdam. Op zo’n avond worden vijf colleges van een kwartier opgenomen, gevolgd door een Q&A en een meet and greet. En het leuke is: deze opnames kun je ook bijwonen! Je kunt hiervoor kaarten reserveren en wie weet ben jij binnenkort zelf aanwezig bij vijf colleges over de meest uiteenlopende, maar waanzinnig interessante en bevlogen gebrachte onderwerpen. Een fantastische manier om je horizon te verbreden!

Have your say