The Master

feat3

The Master

Een van de bedenkers en personen achter Master the Universe! is Gerard ’t Hooft.

Gerard ’t Hooft werd op 5 juli 1946 geboren in Den Helder en het was op jonge leeftijd al duidelijk dat ’t Hooft een goede leerling was en een sterke interesse had in wetenschap. Hij studeerde op het gymnasium van het Dalton in Den Haag en daarna wis- en natuurkunde aan de Universiteit Utrecht.

Gerard ’t Hooft promoveerde in 1972 ook aan de Universiteit Utrecht en hij publiceerde in die tijd samen met zijn promotor Martin Veldman een aantal toonaangevende artikelen over deeltjesfysica. Het duo was dankzij de artikelen binnen het vakgebied erg bekend en ze hadden een erg goede naam.

In 1999 kregen Veldman en ’t Hooft samen de Nobelprijs voor de Natuurkunde toegewezen voor hun bijdragen op het gebied van Natuurkunde. De wetenschappers hadden de Nobelprijs te danken aan hun artikelen en onderzoek op het gebied van de kwantumstructeer van elektrozwakke interacties in de natuurkunde.

Sinds het winnen van de Nobelprijs heeft ’t Hooft vele lezingen gegeven op universiteiten en instellingen in en buiten Nederland en daarnaast doet ’t Hooft nog steeds onderzoek naar verschillende onderwerpen binnen de natuurkunde.

Hij is ondanks aanbiedingen uit het buitenland in dienst gebleven van de Universiteit Utrecht en daar zet hij zich graag in om de wetenschap een betere naam te geven en om andere mensen ook te laten zien hoe leuk, interessant en boeiend de natuurkunde is. Een van de projecten waarmee ’t Hooft wil aantonen dat wetenschap leuk en boeiend is voor mensen van alle leeftijden is Master the Universe.

Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in lezingen of projecten van ’t Hoofd hebben we hieronder een leuke lezing van ’t Hooft geplaatst. De lezing werd gegeven voor een Amerikaanse universiteit en de lezing gaat over atomen, de toekomst reizen in de ruimte en ruimtekolonisatie.

Let op: Dit filmpje is vooral bedoeld voor studenten en volwassenen en het is alleen in het Engels te bekijken.